Лидне локации

Някои от нашите глобални горещи точки

От черни лебеди до тайни стаи: научете още за някои от нашите основни глобални локации. Прочетете за градовете, сградите и ползите.

Мюнхен

Мюнхен – третият по големина град в Германия и столица на южната област Бавария – е дом на Глобалната централа на Линде Груп. Познат като „Карл вон Линде Хаус“, той се гордее с място в централната част на Мюнхен, на крачка от известния площад „Мариенплатц“. Седалищата, както на Отдел Газов, Линде АГ, така и на инженерния отдел не са много далеч, локализирани в близкия Пуллач. Пуллач с цялата си слава е разположен на фона на красивия баварски пейзаж: река Исър, езерата и разбира се, Алпите.

 • И двете сгради в Мюнхен и в Пуллах са модерни като произведение на изкуството. „Карл вон Линде Хаус“ е завършена през 2008 и Пуллах (която е локация на Линде от 1900) също беше наскоро обновена. Архитектурно зашеметяващият „АГОРА“ конферентен център беше завършен през 2008 и „Офисния център на Линде“ през 2013.
 • Централният офис в Мюнхен е познат на местните като „Клостелхоф“ (което грубо преведено означава Манастирски двор) заради улицата, на която се намира – Клостерхофщрасе.
 • Почти 350 служители работят в централата в Мюнхен, но Пуллах заема първо място по отношение на служители, които са близо 3000, когато се смятат Линде Газ и Инженерство заедно.

 • Когато става въпрос за опции за обяд, служителите в Мюнхен са разглезени от възможности. Линде има собствена столова „Енотека“, както и множество заобикалящи ресторанти, от които да избират. Въпреки това, истинското изкушение е известният хранителен магазин „Виктуалиенмаркет“, който е на около три минути пеша.
 • Скулптурата на Кристофър Клеин, която е разположена в центъра на двора на Централата, кара много глави да се обръщат. Знаете ли, че това е молекулата на газа?

Сингапур

Централата на Линде в Азия-Пасифик се намира в суверенния град-държава Сингапур: най-голямата в света „технологична нация“, глобален търговски, финансов и транспортен център. Откакто Сингапур често е споменаван като „Градът на лъвовете“, бихте могли да кажете, че се намираме в град в града! През 2016, Линде се присъедини към супермодерния Мейпълтрии Бизнес Сити (МБС) – интегриран целеви бизнес комплекс, който свързва здравословния начин на живот с работното място като включва различни развлекателни съоръжения

 • Местоположението на Линде е мечтата на всеки спортен ентусиаст! Има фитнес с 44-метров отопляем басейн, както и баскетболно и футболно игрище, пътеки за бягане, както и отворени пространства за йога.
 • Линде заема 17 етаж на МБС 80: най-високата бизнес парк сграда в Сингапур!
 • Знаете ли, че в Сингапур номер „8“ е щастливо число? В Линде трябва да сме късметлии, тъй като адресът е „80“, номерът на отделението е „81/82“!

Йоханесбург

Йози, Йобург, еГоли или Йоханесбург – както и да решите да го наречете – е дом на централата на Afrox (член на Линде Груп, който е основното присъствие на Линде в Африка. Те наблюдават операциите в Южна Африка, както и в 15 други африкански държави, осигуряват продукти и услуги, свързани с индустриален газ. Когато говорим за газове, Йоханесбург – най-големия град в Южна Африка – който е разположен на 2000м надморска височина, затова сместа от газове във въздуха е малко различна!

 • В момента има около 230 служители, които работят в Йобург, където Линде е представен от 1971.
 • Забавлението около тази локация, определено не е проблем заради тематичния парк Голдрийф Ситу – топ семейна дестинация – близко, колкото света на бирата САБ!
 • А за тези, по-заинтересовани от историята и културата, музеят Апартхейд също е наблизо.

Сидни

В Сидни на източното крайбрежие на Австралия, се намира базата на регионалната централа на BOC и Elgas – членове на Линде Груп- за Южния Пасифик. Следователно нашите служители там са“Сиднисайдърс“ – името дадено на жителите на най-големият град в държавата. Базирани в Ривърсайт Корпорайт Парк, в северното предградие на Райде, паркът получава името си от близката река Лейн Коув. Националният парк Лейн Коув също осигурява живописни пътеки за служителите.

 • BOS Южен Пасифик се намира в Сидни от 1990 с почти 600 служители, които работят в тамошния ни офис.
 • Скорошните реновации на приземния етаж включват и новото кафе „Комън Граундс“ – популярно място за обяд и социално пространство за служителите.
 • Има много какво да се прави в заобикалящата област – както вън, така и вътре, заради близостта на Търговския център Макварие.


Шанхай

Линде наблюдава дейността си в Източна Азия от регионалната централа в Шанхай – най-населеният град в света! От нас 24 милиона души, които живеят тук, 500 от тях работят в Линде! Често наричан „Ху“ или „Шен“, Шанхаи е прочутата част от процъфтяващата икономика на Китай. Друга супер модерна локация в технологична, финансова и транспортна мека, известна със зашеметяващия си хоризонт Луджиазуй, градини и много исторически и културни интересни точки.

 • Намираща се в модерен офисен парк, сградата на Линде гледа към езерото в центъра на парка, където не е необичайно да видите да плуват черни лебеди.
 • Сградата е заобиколена от разнообразна растителност с много зелени площи в целия парк, за да накара служителите да се чувстват по близо до природата в този оживен град.
 • Офисният парк се намира в местността Пудонг, която буквално означава „Източна бряг“. Реката Хуангпу се намира на запад и се простира, за да посрещне на изток Източнокитайско море.

Гилфорд

Главният офис на Линде във Великобритания (BOS) се намира в Гилфорд, Англия. Гилфорд се намира в графство Съри в югоизточната част на страната и се намира на около 40км от централен Лондон. Със своята известна Англиканска катедрала и с калдъръмените си улици, бихте могли да кажете, че е старомоден и по същество английски! Сградата сама по себе си е разположена в Изследователския парк на Съри и е първият отворен бизнес там през 1986г. Не е далече от хълмовете на Съри – район с изключителна природната красота, включващ едни от най-забележителните и лесно достъпни провинции на Англия.

 • Благодарение на заобикалящата природа, не е необичайно за служителите да видят дива сърна и зайци на паркинга.
 • Подходящ е и адресът на централата – Прайстли Роуд, наречен така на Джоузеф Прайсли – английски химик от 18 век, който обикновено е спряган за откриването на кислорода, тъй като го е изолирал газообразно състояние!
 • В момента има около 350 служители, работещи в нашата централа във Великобритания.

Бриджуотър

Регионалната централа на Линде Америка се намира в Бриджуотър, Ню Джърси, откъдето се наблюдават операциите, както в Северна, така и в Южна Америка. Въпреки че винаги е бил „Градинският щат“, не винаги се е намирала в Бриджуотър. През лятото на 2016, Линде се премести от Мурай Хил в Ню Провидънс до най-модерната сграда на корпоративния булевард Сомерсет. Сградата гледа към живописни гледки към гората и планината и е обградена от много пътеки за разходка.

 • Сградата се намира точно до един най-големите молове в Ню Джърси с храна, която може да угоди на всеки вкус, който може да си представите.
 • Отвореното пространство е разделено на форми, известни като „кубове“. Когато са в куба, служителите трябва да се придържат към маниерите на куба, но за ад хок срещи и дискусии, те отиват в „тайната стая“!
 • Служителите имат достъп до фитнес на приземния етаж на сграда, както и до столова, в която се сервира страхотна храна!