Image showing the Linde AGORA building in Pullach, Munich area, Germany

Лидне локации

Някои от нашите глобални горещи точки

От черни лебеди до тайни стаи: научете още за някои от нашите основни глобални локации. Прочетете за градовете, сградите и ползите.

Мюнхен

Мюнхен – третият по големина град в Германия и столица на южната област Бавария – е дом на Глобалната централа на Линде Груп. Познат като „Карл вон Линде Хаус“, той се гордее с място в централната част на Мюнхен, на крачка от известния площад „Мариенплатц“. Седалищата, както на Отдел Газов, Линде АГ, така и на инженерния отдел не са много далеч, локализирани в близкия Пуллач. Пуллач с цялата си слава е разположен на фона на красивия баварски пейзаж: река Исър, езерата и разбира се, Алпите.

Image showing the Linde AGORA building in Pullach, Munich area, Germany
 • И двете сгради в Мюнхен и в Пуллах са модерни като произведение на изкуството. „Карл вон Линде Хаус“ е завършена през 2008 и Пуллах (която е локация на Линде от 1900) също беше наскоро обновена. Архитектурно зашеметяващият „АГОРА“ конферентен център беше завършен през 2008 и „Офисния център на Линде“ през 2013.
 • Централният офис в Мюнхен е познат на местните като „Клостелхоф“ (което грубо преведено означава Манастирски двор) заради улицата, на която се намира – Клостерхофщрасе.
 • Почти 350 служители работят в централата в Мюнхен, но Пуллах заема първо място по отношение на служители, които са близо 3000, когато се смятат Линде Газ и Инженерство заедно.
 • Когато става въпрос за опции за обяд, служителите в Мюнхен са разглезени от възможности. Линде има собствена столова „Енотека“, както и множество заобикалящи ресторанти, от които да избират. Въпреки това, истинското изкушение е известният хранителен магазин „Виктуалиенмаркет“, който е на около три минути пеша.
 • Скулптурата на Кристофър Клеин, която е разположена в центъра на двора на Централата, кара много глави да се обръщат. Знаете ли, че това е молекулата на газа?
Image showing the decorative courtyard fountain at Linde headquarters, Munich

Сингапур

Централата на Линде в Азия-Пасифик се намира в суверенния град-държава Сингапур: най-голямата в света „технологична нация“, глобален търговски, финансов и транспортен център. Откакто Сингапур често е споменаван като „Градът на лъвовете“, бихте могли да кажете, че се намираме в град в града! През 2016, Линде се присъедини към супермодерния Мейпълтрии Бизнес Сити (МБС) – интегриран целеви бизнес комплекс, който свързва здравословния начин на живот с работното място като включва различни развлекателни съоръжения

Image showing brightly coloured seating booths at Linde headquarters, Singapore
 • Местоположението на Линде е мечтата на всеки спортен ентусиаст! Има фитнес с 44-метров отопляем басейн, както и баскетболно и футболно игрище, пътеки за бягане, както и отворени пространства за йога.
 • Линде заема 17 етаж на МБС 80: най-високата бизнес парк сграда в Сингапур!
 • Знаете ли, че в Сингапур номер „8“ е щастливо число? В Линде трябва да сме късметлии, тъй като адресът е „80“, номерът на отделението е „81/82“!

Йоханесбург

Йози, Йобург, еГоли или Йоханесбург – както и да решите да го наречете – е дом на централата на Afrox (член на Линде Груп, който е основното присъствие на Линде в Африка. Те наблюдават операциите в Южна Африка, както и в 15 други африкански държави, осигуряват продукти и услуги, свързани с индустриален газ. Когато говорим за газове, Йоханесбург – най-големия град в Южна Африка – който е разположен на 2000м надморска височина, затова сместа от газове във въздуха е малко различна!

 • В момента има около 230 служители, които работят в Йобург, където Линде е представен от 1971.
 • Забавлението около тази локация, определено не е проблем заради тематичния парк Голдрийф Ситу – топ семейна дестинация – близко, колкото света на бирата САБ!
 • А за тези, по-заинтересовани от историята и културата, музеят Апартхейд също е наблизо.
Image showing outside of Linde's Johannesburg headquarters at night

Сидни

В Сидни на източното крайбрежие на Австралия, се намира базата на регионалната централа на BOC и Elgas – членове на Линде Груп- за Южния Пасифик. Следователно нашите служители там са“Сиднисайдърс“ – името дадено на жителите на най-големият град в държавата. Базирани в Ривърсайт Корпорайт Парк, в северното предградие на Райде, паркът получава името си от близката река Лейн Коув. Националният парк Лейн Коув също осигурява живописни пътеки за служителите.

Image showing stylish canteen in Linde's Sydney headquarters
 • BOS Южен Пасифик се намира в Сидни от 1990 с почти 600 служители, които работят в тамошния ни офис.
 • Скорошните реновации на приземния етаж включват и новото кафе „Комън Граундс“ – популярно място за обяд и социално пространство за служителите.
 • Има много какво да се прави в заобикалящата област – както вън, така и вътре, заради близостта на Търговския център Макварие.


Шанхай

Линде наблюдава дейността си в Източна Азия от регионалната централа в Шанхай – най-населеният град в света! От нас 24 милиона души, които живеят тук, 500 от тях работят в Линде! Често наричан „Ху“ или „Шен“, Шанхаи е прочутата част от процъфтяващата икономика на Китай. Друга супер модерна локация в технологична, финансова и транспортна мека, известна със зашеметяващия си хоризонт Луджиазуй, градини и много исторически и културни интересни точки.

 • Намираща се в модерен офисен парк, сградата на Линде гледа към езерото в центъра на парка, където не е необичайно да видите да плуват черни лебеди.
 • Сградата е заобиколена от разнообразна растителност с много зелени площи в целия парк, за да накара служителите да се чувстват по близо до природата в този оживен град.
 • Офисният парк се намира в местността Пудонг, която буквално означава „Източна бряг“. Реката Хуангпу се намира на запад и се простира, за да посрещне на изток Източнокитайско море.
Image showing outside of Linde's Shanghai headquarters

Гилфорд

Главният офис на Линде във Великобритания (BOS) се намира в Гилфорд, Англия. Гилфорд се намира в графство Съри в югоизточната част на страната и се намира на около 40км от централен Лондон. Със своята известна Англиканска катедрала и с калдъръмените си улици, бихте могли да кажете, че е старомоден и по същество английски! Сградата сама по себе си е разположена в Изследователския парк на Съри и е първият отворен бизнес там през 1986г. Не е далече от хълмовете на Съри – район с изключителна природната красота, включващ едни от най-забележителните и лесно достъпни провинции на Англия.

Image showing reception of Linde's UK headquarters
 • Благодарение на заобикалящата природа, не е необичайно за служителите да видят дива сърна и зайци на паркинга.
 • Подходящ е и адресът на централата – Прайстли Роуд, наречен така на Джоузеф Прайсли – английски химик от 18 век, който обикновено е спряган за откриването на кислорода, тъй като го е изолирал газообразно състояние!
 • В момента има около 350 служители, работещи в нашата централа във Великобритания.

Бриджуотър

Регионалната централа на Линде Америка се намира в Бриджуотър, Ню Джърси, откъдето се наблюдават операциите, както в Северна, така и в Южна Америка. Въпреки че винаги е бил „Градинският щат“, не винаги се е намирала в Бриджуотър. През лятото на 2016, Линде се премести от Мурай Хил в Ню Провидънс до най-модерната сграда на корпоративния булевард Сомерсет. Сградата гледа към живописни гледки към гората и планината и е обградена от много пътеки за разходка.

 • Сградата се намира точно до един най-големите молове в Ню Джърси с храна, която може да угоди на всеки вкус, който може да си представите.
 • Отвореното пространство е разделено на форми, известни като „кубове“. Когато са в куба, служителите трябва да се придържат към маниерите на куба, но за ад хок срещи и дискусии, те отиват в „тайната стая“!
 • Служителите имат достъп до фитнес на приземния етаж на сграда, както и до столова, в която се сервира страхотна храна!
Image showing the outside of Linde's American headquarters in New Jersey