Пътуващият

Франсоа Волмаранс Специалист продажби специални продукти

Страстта на Франсоа към инженерството го е довела в Линде – където той продължава да я използва. Това е неговата история.

Присъединявайки се като 25-годишен завършил с вече впечатляващо СВ, Франсоа Волмаранс e бил бързо впечатлен от работния живот в Линде. В момента той е на финалната фаза на ротационната програмата LEaD за завършили в САЩ, където не само се възползва от възможностите, които има, но и се спрява брилянтно с тях. В това интервю той разкрива повече за пътя си досега.

Живот в Линде

Франсоа, може ли да ни кажеш повече за себе си – откъде си и къде си израстнал?
Всъщност съм гражданин на Южна Африка и на Германия (от страна на майка ми). Израстнах в Йоханесбург, но се преместихме в Орландо, Флорида през 2003. Учил съм в Държавния Университет на Флорида в Талахъси, където учех промишлено и производствено инженерство, както и китайски език и култура. Странна комбинация, бихте казали, но просто намирам китайския език за толкова интересен!

Къде си работил преди да се присъедиш към Линде?
Преди да дойда в Линде работех за Държавния Университет на Флорида в Института за високоефективни материали, като правех проучване върху нанотехнологиите – по-специално въглеродни нанотръби и графен. Нашият екип спечели награда на Конференцията за нанотехнологии за защита и бях поканен да говоря за нашия проект като водещ автор на Националната среща за иновации през 2014 във Вашингтон. Чудесен, но доста опъващ нервите опит.

И как стигна до Линде? Ти ли го намери или то намери теб?
Бях на Еко маратона на Шел заедно с държавния отбор на Флорира. Беше инженерно състезание, на което Линде е официален глобален партньор. Докато бях там се срещнах със служител на Линде, който ми каза всичко за ротационната програма за развитие LEaD ( Учи, Ексел и Развивай), където има трI засичащи се функционални и търговски ротации. Дадох й моето резюме и след успешен процес по подбор ми предложиха работа!

„Имах много по-ясна идея как искам моята кариера да се развие след завършването на програмата „LEaD“

„Много бързо ми беше дадена автономността да изляза и да предлагам решения“

Живот в Линде

Спомена програмата LEaD. Можеш ли да ни кажеш повече за това?
Имаш три ротации за повече от две години. Първата беше позиция като Инженер приложения ХВП. Трябваше да обикалям страната, посещавайки съществуващи и потенциални фабрики на клиенти, правейки R&D и разрешавайки проблеми. Много бързо ми дадоха автономия да изляза и да предлагам сам решения. Втората ми ротация беше като Мениджър проекти за течна фаза в Югоизточни Съединени американски щати. Бях отговорен за инсталиране на нова екипировка, което включва и изчисляване на потоците, измерване и уразмеряване на тръбопроводи, управление на изпълнителите и подобни.

И каква е настоящата ти роля в Линде?
В момента работя като Инженер проекти за нашия отдел Електроника и висококачествени продукти (ЕВП) в моята трета локация в северозападната част на Тихия океан на САЩ. Нашият екип е отговорен за планирането, строенето и разширяването на специални производствени химични процеси, които се използват във високотехнологичната индустрия.

Кое е най-хубавото нещо от тези програма за завършили?
Не мисля, че мога да опиша колко съм щастлив да мога да участвам в производството, управлението на проекти и техническите продажби по време на моята ротатация. Имам много по-ясна идея за това как искам да се развие кариерата ми след като завърша ЛЕаД програмата.

Някакви по-специални кариерни акценти в Линде до сега?
По-скоро е серия от акценти. Първият дойде, когато направих моята първа продажба само след шест месеца. Следващият беше, когато успешно идентифицирах и разреших потенциално опасен газов теч по време на посещение на клиент и третият беше, когато видях някои от идеите, които представих като част от екипа за технологични проекти, да бъде избрани и приложени в практика.

Какво следва сега за теб? Къде се виждаш в бъдещето?
Моята трета ротация наближава своя край и приех нова роля в компанията като Мениджър нови бизнес пазари за отдела за Електроника и Висококачествени продукти! Мисля, че ще бъде чудесно предизвикателство и нямам търпение да започна новата си роля и да натрупам нови познания!

Бързи факти

  • Фукнционално познание на четири езика! Английски, африкански, френски и китайски мандарин
  • Носител на награда за проучване за „Нанотехнология за защита“ в Държавния университет на Флорида
  • Успешно изкачил връх Килиманджаро и Свещената планина на Хуа Шан
  • Неговият баща, който е изградил свой собствен строителен бизнес, когато е бил едва на 23, е неговото най-голямо вдъхновение!
  • Голям фен на Елон Муск – приятел южноафриканец и инженер, преминаващ граници!