Охлаждаща мощност на течни и твърди газове
Охлаждане на морски дарове с ACCU-CHILL
Преодоляване на предизвикателствата пред безопасността и боравенето с криогенно охлаждане
Прясната риба и морските дарове представляват различни предизвикателства за боравене и безопасност. Те бързо губят първоначалното си качество поради високата водна активност, неутралното рН (идеално за микроорганизми) и наличието на ензими, които бързо подкопават вкуса и мириса. Разграждането на протеините от микроорганизмите бързо води до неприятни миризми. Бързото, но внимателно охлаждане е от съществено значение за запазване на естественото качество на морските дарове. Ние предлагаме широка гама от специализирани решения за криогенно охлаждане, които ви помагат да поддържате правилните температури за преработка на риба и морски дарове във вашето предприятие, по време на транспорт и съхранение. С нашите технологии за охлаждане можете безопасно да обработвате цели риби и рибни филета, както и раци, скариди, миди и други черупчести мекотели. Нашето водещо портфолио от охлаждащи решения ACCU-CHILL използва криогени като течен азот (LIN) и течен въглероден диоксид (LIC) за бързо и ефективно охлаждане. Тези газове са екосъобразни алтернативи на конвенционалните процеси на охлаждане, които често включват потенциално вредни хладилни агенти, големи количества вода или прах и изпарения. Тъй като са инертни, тези криогенни газове също намаляват риска от пожар или експлозия. Криогенните течни газове също са безценни по време на транспорт, тъй като осигуряват надежден начин с ниско ниво на шум за поддържане на строг контрол на температурата върху рибата и морските продукти. При атмосферно налягане течният въглероден диоксид се превръща в твърд сняг от въглероден диоксид при 79ºC (-109ºF). Тази твърда фаза на CO2 - известна също като сух лед - е много ефективна и лесна за използване охлаждаща среда по време на разпределение в контейнери (като каси E1 и E2), кашони и комбота, например. Сухият лед може да се използва и за преработка на риба.