Силата на бързото замразяване с криогенните газове
Замразяване на печива и сладкарски изделия

Заключване на свежестта и удължаване на живота с криогенно замразяване
Криогенното замразяване на печени или напълно изпечени продукти е идеалният начин за втвърдяване на продуктите, заключване на свежестта, удължаване на срока на годност и разширяване на пазарния обхват. Ние предлагаме гама от иновативни най-съвременни криогенни фризери CRYOLINE, които осигуряват ефективен капацитет на охлаждане в малък размер и по най-високите хигиенни стандарти. Можете да ги използвате като самостоятелни решения или да ги комбинирате със съществуващи фризери, без огромни капиталови разходи.
Семейството CRYOLINE от ултра-ефективни тунели и спирали използва течен азот (LIN) или течен въглероден диоксид (LIC) за бързо отстраняване на топлината от печивата и по този начин поддържа външния вид на продукта и ограничава загубата на влага. Вградените системи за замразяване и охлаждане за производство на хлебни изделия могат да увеличат както производителността, така и гъвкавостта на производствената линия.
Преди нарязване на порционни продукти, например, често е полезно бързо замразяване на кората, за да се запази твърдостта и формата за последващо замразяване. Нашите вградени CRYOLINE решения могат да замразят вашите печива преди опаковането, за да можете да запазите уникалния вид и вкус на вашия продукт. Разполагаме и с модели, подходящи за индивидуално бързо замразяване (IQF) на единични артикули. Те са предназначени не само за повишаване на производителността, но и за ускоряване и опростяване на почистването благодарение на санитарния си дизайн и повърхностите от неръждаема стомана.