Линде локация #1: Нов дом в Ню Джърси

Локация: Централа Линде Америка, бул.Съмърсет Корпорате 200, Бриджуотър, обл. Сомерсет, Ню Джърси, САЩ За първата от нашите серии за подробното гмуркане около света на Линде локациите, ще направим пътуване до Градинския щат, където централата на Линде Америка беше обновена наскоро. Специалистът комуникации и част от централата, Винита Абрахам ще ни разкаже за живота в чисто новата сграда в Бриджуотър и ще ни обясни всичко от „кубните маниери“ до „тайните стаи“!

Преместването…

През юни 2016, казахме сбогом на Мурай Хил, в Ню Провидънс, Ню Джърси, където се намираше регионалната централата на Линде Америка от 40-те години. Сградата беше стара и я бяхме надрастнали. Но не само това: беше стратегическа стъпка. Искахме нашата централа да рефлектира на облика ни и да привлече служители, затова се преместихме в по-нова, технологична сграда в конферентния център на Сомърсет, намиращ се в Бриджуотър, Ню Джърси. Сега сме в близост до други големи компании като Johnson & Johnson и името и марката на Линде е там! Напуснахме Мурай хил в петък и започнахме тук в понеделник, където бяхме посрещнати с понички и кафе. Оказа се чудесен първи ден!

Околността….

Ню Джърси или Градинският щат е 4-тият най-малък, 11-тият най-населен и 3-тият най-заможен щат в САЩ. Има богата история, свързана с коренното население и заселници, което означава, че има чудесно културно разнообразие. Бриджуотър е град с население около 44,500 човек и също рефлектира на това културно разнообразие. Наистина е смесен, много космополитен и се смята, че има една от най-добрите училищни системи в щата. Ако карате в кръг около домовете на всички служители, най-вероятно Бриджуотър ще бъде в центъра – наистина е добре свързан. И също така е доста близко Джърси сити и Ню Йорк.

Сградата…

Сградата е сравнително нова. Лицевата й страна е страна е стъклена, проветлива и просторна. Гледките са наистина живописни. Споделяме сградата с Mazda и Cognizant, компания за IT. Столовата или кафетерията, както я наричаме, предлага доста добра храна на прилична цена. Има и фитнес на партерния етаж, който всички може да изпозлваме. Сградата подслонява всички основни функции: аз съм на 6-тия етаж с останалите корпоративни функции. Също така, сградата е заобиколена от пътеки за разходка, по които може да направите разходка в гората.

Работната среда…

Освен най-високостоящите управляващи всички работят в „кубове“. Това може да звучи малко странно, затова нека да обясня. Основно са малки разделени офиси в редица по три. Има много пространства за бюра и много удобни столове! Стоящите бюра се захващат за още и още и не е необичайно да намериш едно или друго в нечий чужд куб. Когато си в куба е важно да запомниш своите „кубни маниери“. Това включва говорене с „кубичен глас“ – да пазиш по-тихо, да уважаваш другите и да изпозлваш слушалките си за обаждания. Ако се нуждаете от бърза среща на място, изпозлваме „тайните стаи“ – малки стаи за среща, които може да запазите предварително.

Социалният аспект…

Всеки етаж има своя кухня – там се случва и „охлаждащия воден разговор“! Трябва да кажа, че имаме страхотно кафе – което е много важно за мен! Най-вече се социализираме по време на обяд. Ако не ядем в столовата отиваме с колата да хапнем в близкия мол в съседния град. Молът на Бриджуотър е един от най-големите молове в Ню Джърси и може да намерите всеки тип храна под слънцето! И разбира се, в Бриджуотър има нормалния брой ресторанти и барове..

Най-доброто...

Една основна разлика между Мурай хил и тук е, че сега имаме покрити паркоместата! Не звучи като голяма работа, но това е Ню Джърси и често ни връхлитат доста тежки снежни бури. Винаги е трудна задача, когато трябва да прекараш време навън в студенето време, стържейки сняг и лед от колата си преди да отидеш вкъщи! И накрая това, което наистина харесвам в тази сграда е фактът, че имаме много повече контакти през деня с други колеги, отколкото имахме преди.

И последно, знаехте ли че…

Ню Джърси има повече коне на квадратна мила, отколкото всеки друг щат! Доста случайно и реално няма нищо общо с Линде, но е интересно!

Винита Абрахам работи в Корпоративни комуникации в Линде САЩ, Ню Джърси. Тя е учила в Масови комуникации в Индийския институт, Ню Делхи и е завършила магистър Комуникации и информационни технологии в Университета Рутгерс – щатския университет на Ню Джърси. Винита се присъединява към Линде през 2010. Когато не работи, тя прекарва времето си със семейството си и се опитва да навакса с четенето.