Матиас и Механиката

Матиас Сучомел Наблюдател професионално обучение

Ученикът става учител. Започнал като чирак, Матиас сега обучава други – всичко това, докато тества нови идеи.

Най-големите постижения на Матиас Сучомел са постиженията на другите хора. „Когато моите чираци са разбрали нещо, когато завършват нещата, когато преминат изпит: Това са най-хубавите моменти от професионалния ми живот.“Това слага усмивка на лицето му, когато говори за тези ежедневни успехи“

Като наблюдаващ обучаващите се в Линде Газ Германия, той е отговорен за повече от 20 ученици. Това е много формиращ период в техния живот. Те растат, узряват, превръщат се във възрастни“. Сучомел не иска само да помага, но също да ги мотивира по всяко време и отново да ги води към изключителни проекти.

Всеки ученик представя нови умения. Един може да бъде добър в електрониката, друг в механиката, а трети може да знае повече за проектирането…Всеки прави това, в което е най-добър и това води до оптимален резултат.

Намирам за вълнуващо да работя заедно с млади хора. Аз самият бях ученик в Линде, затова знам какво е да направиш ежедневната работа вдъхновяваща и интересна“

“Mоите ученици се учат, че са способни да действат самостоятелно. Учат се, че постигат повече като група, отколкото сами. И се учат, че са способни да направят великите неща.”

Бързи факти

  • Местоположение:Унтершлейбхейм
  • Започнал в Линде: Чирак: 1995-1999, постоянен трудов договор от 2004
  • Любим филм: Трилогията Кръстникът
  • Любима музика: Всичко от старите рок, поп и рап до реге
  • Интересен факт за мен.: Аз съм хоби винар. Веднъж годишно пътувам до Словения със семейството си, за да жънем